Rekrytering utan förnamn och bild

Nu är vi på jakt efter nya grymma kandidater till ett fartfyllt arbete i vår glädjetjänst! Mer om det arbetet hittar du genom att klicka här!

Den här gången kommer vi att testa på något nytt i den första fasen av rekryteringen – ansökningarna som kommer in till oss ska inte ha en bild bifogad eller ett förnamn inskrivet. Varför? För att vi vet att detta omedvetet skapar förutfattade meningar om kandidaten i fråga. Oavsett om du står i kön på ICA eller går ute på stan tar det dig endast ett par sekunder att döma personer du möter baserat på deras klädsel, frisyr eller dialekt. Vi vill komma bort från det. Vi vill ge alla som ansöker en fair chans att kvalificera sig till den första intervjufasen. Vi tror att detta blir mest fair mot de som ansöker och vi tror att vi genom att göra på det här sättet kommer få fram bättre lämpade kandidater för den utannonserade tjänsten.

 

Vår devis är som alltid “Anställ för attityden – träna upp färdigheterna”. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>