Århundrates oväder 1998

Många gånger har man hört de äldre personerna i släkten dra sina historier om den gamla goda tiden. Alltifrån gammelgäddan, som var större än allt annat levande på denna jord, till den veckolånga vandringen i lumpen, som på den tiden minsann inte var någonting för veklingar, har dragits.

En historia som säkert kommer dras av 80-talister i framtiden är den om vargavintern 1998 – århundrates snöoväder. Jag hittade en gammal artikel kring ämnet från Arbetarbladet i Gävle, en region som jag kommer ihåg var särskilt hårt drabbad. I artikeln kan vi bland annat läsa följande:

- Busstrafiken stod stilla. Tågen slutade gå. Folk kunde inte ta sig till jobbet. Skolor och företag fick stänga och färskvarorna tog slut i affärerna. Sjukhuset ställde in operationer. Bandvagnar ersatte ambulanstransporter. Hela samhället lamslogs och vi blev isolerade från omvärlden. Vi fick oss en tankeställare och en rad minnesvärda upplevelser. Snökaoset satte Gävle på kartan och i rekordboken. På tre dygn dansade det ned närmare 140 cm snö och det är nytt svenskt rekord.

Åsikterna kring vintern går isär. Många älskar årstiden och den harmoniska och mysiga känsla ett snöomfamnat landskap kan ge själen medan många ser det som en mörk och dyster transportsträcka mot vår och sommar.

Det finns dock mycket bra med vintern och det är på de bra sakerna vi gillar att fokusera. Några exempel på bra saker med vintern? Yes, de kommer nedan.

  • Det finns inga myggor
  • Du kan åka skidor, utför och längd.
  • Vintergrilla
  • Åka skridskor
  • Tillfälle för inomhusmys
  • Vinterpromenader

Känner du att vintern blir för tung och att snön blir övermäktig kan du givetvis vända dig till oss för hjälp. Vi har mankraft och resurser för att hjälpa dig med snöskottning och andra fastighetsrelaterade tjänster. Du når oss på 010-330 99 55 eller support@cleaningservices.se om du vill veta mer om tjänsterna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>