Dag 3 – Utbildning av framtida Young Drive Coacher

Den tredje dagen är nu över och vi har nu mindre än halva sejouren kvar här!

Återigen har det varit full fart här i Gabarone. Förmiddagen gick till att bygga upp coachutbildning för eftermiddagens aktivitet. Det skulle bli, och blev, en två timmar utbildning i att figurera som coach för Young Drive på plats i Botswana. I utbildningen deltog f.d. Young Drive Academy studenter från stadens olika skolor.

 Besöket hos SOS Barnbyar i Måndags gav mig många tankar och funderingar. Men jag tror ändå att den här dagen är den dagen som kommer att påverka mig mest. Brita, Hampus och Iliana, som genomfört hela Young Drive Academy på plats har gjort ett jättejobb. När studenterna berättade om hur Young Drive förändrat livet och deras syn på livet insåg jag att det här konceptet faktiskt har möjlighet att påverka en generation av unga här. Samtliga av studenterna som deltog vid utbildningen, tolv till antalet, var otroligt insiktsfulla och ivriga på att dela med sig, stötta och hjälpa uppkommande unga entreprenörer. De har förstått värdet i att dela med sig av sina egna erfarenheter och vikten av att ha goda förebilder som faktiskt tror på en.

Jag har nog aldrig tidigare mött 17-åringar som är så insiktsfulla och smarta, både i business och i sina resonemang, som jag fick äran att möta idag. Det är med ett leende på mina läppar och med ny inspiration jag går och lägger mig för att vara utvilad till morgondagens heldag tillsammans med de projektledare som ska ta över  den operativa verksamheten av Young Drive Academy Botswana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>