Vi är många aktörer som gör rent för oss

Idag publicerade Aftonbladet en artikel om ett par norska städfirmor som snokar, själ och gör hemmet smutsigare än vad det var från början. De många fördomar som gemene man har gentemot vår bransch, städbranschen, blir efter artikeln sann och vi mindre aktörer får återigen förklara oss, förklara branschen och be om ursäkt för att några individer anställda hos en stor aktör, denna gång i ett annat land, misskött sig.

Under många år har städbranschen haft ett rykte om sig som varit riktigt dåligt men ändå (kanske) välförtjänt. Mycket har dock hänt under de senaste åren och RUT-avdraget har inte bara hjälpt till att skapa fler arbeten utan också fler vita arbeten. Vi stöter dagligen på många aktörer som brottas med samma utmaningar vi har – att driva ett moraliskt och etiskt företag att vara stolta över och samtidigt behöva förklara för presumtiva kunder att vi inte stjäl, snokar eller stökar ner. Det är ett jobbigt men ack så viktigt förändringsarbete att rycka tag i och det är ett jobb vi dagligen försöker utföra tillsammans med majoriteten av bolagen i vår bransch.

När ni letar städbolag, oavsett om ni väljer oss eller andra aktörer, utgå då inte från att alla aktörer beter sig på det sättet som artikeln i Aftonbladet beskriver, utgå istället ifrån att vi är företagare och entreprenörer som jobbar stenhårt för att dagligen ge våra medarbetare rätt förutsättningar att hjälpa dig i din vardag med en tjänst du efterfrågar.

Några tips till dig som vill ha en aktör som bedriver en ren verksamhet:

- Om priset är overkligt lågt jämfört med konkurrenterna fråga då hur de kan hålla så låga priser. Enmansbolag kan i regel hålla lägre priser än de med fler medarbetare och större omkostnader.

- Fråga om bolagets värdegrund

- Fråga om medarbetarvillkoren

- Hur jobbar bolaget med samhällsansvar

- Betalas alla lagstadgade skatter och sociala avgifter in (F-skatt)

Nu ser vi fram emot en härlig fredag och därefter en otroligt trevlig helg!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>